+31 (0) 183 201049

Menu

Pre-engaged startmotoren

Naast de traditionele Inertia startmotoren, kan TS4U nu ook pre-engaged startmotoren voor zowel lucht- en hydraulische systemen starten. Afhankelijk van uw aanvraag, kan een pre-engaged startmotor de essentiële keuze zijn om te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften, zoals ATEX.
Pre-actief versus Inertia starter

Het belangrijkste verschil tussen Inertia en een pre-engaged lucht startmotor is dat bij een pre-engaged start motor volledig wordt omgegaan met het kroonwiel voordat het met een hoge snelheid roteert. In tegenstelling tot een traditionele Inertia startmotoren is er geen botsing tussen een snel roterend rondsel en een stationair kroonwiel. Dit is een belangrijke factor bij het opereren in een brandbare omgeving.
Hoe werkt een pre-engaged startmotor?

De startmotor is voorzien van een relaisklep die de beweging van het rondsel controleert. Wanneer de startmotor wordt geactiveerd, beweegt het tandwiel langs de as totdat dit in contact komt met de getande kroonwiel.

 

Het rondsel wordt vervolgens vergrendeld met het kroonwiel voor het roteren om de motor te starten.

 

Als de motor op snelheid komt, is de pre-engaged startmotor beschermd tegen snelheidsoverschrijding door een vrijloop koppeling (zoals de gratis tandwiel van een fiets). In dit stadium trekt het tandwiel zich terug naar zijn ontkoppelde positie.

 

Pre-engaged starter en ATEX

Pre-engaged startmotoren zijn van cruciaal belang in de gebieden die onder de ATEX-regelgeving vallen, als iedere vonk door het startsysteem komt kan het rampzalige gevolgen hebben. TS4U ’s pre-engaged startmotoren voldoen aan ATEX 's EN1834-1 en 2 veiligheidsnormen, ze elimineren het risico van vonken die worden gegenereerd door de traditionele Inertia afspraak.


Jetstream 5 luchtstartmotor

Jetstream 5 is een uiterst veerkrachtige luchtstartmotor die geschikt is voor motoren tot 80 liter. De Jetstream 5 is gemaakt van hoogwaardige materialen om slijtage en beschadiging te voorkomen. Dit maakt het ook ideaal voor marine en offshore toepassingen.

 

De Jetstream 5 is ook ATEX gekeurd. Hierdoor ...


M16 hydraulische startmotor

M16 hydraulische startmotor is in staat een maximum koppel van 48Nm bij 3000 psi (207bar) te produceren. De M16 is ook volledig van gietijzer (met inbegrip van de flens en een rondsel huisvesting), waardoor het geschikt is voor alle omgevingen en bestand is tegen beschadigingen.


M28 pre-engaged hydraulische startmotor

TS4U's M28 pre-engaged hydraulische startmotor biedt gegarandeerde betrouwbaarheid, ongeacht hoe uitdagend of onvoorspelbaar het milieu. TS4U's M28 en M22 hydraulische startmotoren zijn uniek in het zijn van ATEX-gekeurd voor gebruik in gas en mijnbouw omgevingen. De naleving van ATEX betekent dat ze veilig zijn voor gebruik ...


Locatie

Azewijnseweg 12

4214 KC Vuren

Contact

Telefoon: +31 (0) 183 201049

GSM: +31 (0) 6 2465 4653

Kvk nummer : 66197996

BTW nummer : NL189351056B01

Bank NL25 INGB 0007336068