+31 (0) 183 201049

Menu

OilLife Bypass Oil Filter systemen

TS4U's OilLife Bypass Oil Filter (voorheen bekend als EOL: Extended OilLife System) is een soort lus filtersysteem dat smering van de motor verbetert, beter dan de mogelijkheden van de traditionele oliefilters. Wij werken in parallel met standaard olie filtratie, het OilLife systeem maakt gebruik van zowel de filtratie en verdamping om vaste, chemische en gasvormige besmettingen uit oliën en hydraulische vloeistoffen te verwijderen. In combinatie met de TS4U's OilAlert olieconditie sensoren, kunt u de olie levensduur verlengen en genieten van de veiligheid van de kwaliteit van de olie.

 

Ongeveer 80% van motorstoringen kan worden toegeschreven aan vervuilde olie verzwakte motor smering. In hydraulische systemen, is het cijfer nog hoger, ongeveer 90% van de storingen zijn veroorzaakt door olie gedragen besmettingen. Traditionele volledige-stroom filters strijden meestal om kleine slijtage deeltjes te verwijderen en zijn niet in staat om gasvormige besmettingen te verwijderen.

TS4U's OilLife Bypass Oil Filter systeem is geschikt voor de motor, hydraulisch, transmissie en compressoren en de resultaten en voordelen zijn indrukwekkend:

- Verversingsintervallen verlengd met minstens 4 keer.
- Minder slijtage en schade aan de motor.
- Minder olie gebruik en minder kosten van verwijdering.
- Minimaliseerde filter vervanging en lopende verbruikskosten.
- Minder kans op onvoorspelbare onderhoud.

 

TS4U's OilLife verbetert de smering van de motor. De nieuwste dubbele filtratie en langzaam ontluchting verdampingssystemen zijn gecombineerd om alle besmettingen te verwijderen. De besmetting kan opgespoord worden door een aantal oorzaken zoals vloeibare zuren, slib, roet, schurende deeltjes en brandstofverdunning. TS4U's OilLife verwijdert ten minste 98,4% van de vaste besmettingen tot 1 micron in één poging.
Verlengde levensduur van de olie is een deel van TS4U’s diensten, TS4U helpt industrieën die afhankelijk zijn van zware kapitaalgoederen, met name als die apparatuur werkt in afgelegen locaties.

 

- Dagbouw en ondergrondse mijnbouw voertuigen.
- Bouw en grondverzet voertuigen.
- Commerciële en militaire scheepvaart.
- Personenvervoer.
- Goederenvervoer.
- Storten energieopwekking.
- Duurzame energieopwekking.


Hoe werken de OilLife overbruggende oliefilters?

TS4U’s OilLife combineert de dubbelwerkende proces van filtratie en verdamping om alle oliebasis besmettingen te verwijderen. Vervuilde olie wordt overgebracht door middel van een kleine jet meting onder normale oliedruk dat door de motor oliepomp geleverd wordt.

 

Olie wordt loopt door een lange streng, eiwitrijke katoen, een zeer efficiënte filtratiemedium dat een absolute filtratie heeft tot aan 1 micron. Zure vervuilingen reageren met de eiwitrijke katoen, hierdoor wordt het volledig verwijdert uit de olie. Eenmaal gefiltreerd, komt de olie in de verwarmde verdampingskamer waarin vloeibare vervuilingen en gassen verdampt en afgevoerd worden naar de atmosfeer.

 

De eenheid van de OilLife biedt een unieke gepatenteerde zuivering plaat ontwerp waarmee een groot verwarmd gebied ten opzichte van de hoeveelheid olie wordt voorzien. Hierdoor wordt toegestaan dat de dunne vlies verdamping effect alle voorlopers van zuurvorming te verwijderen. Nadat de vervuilingen zijn verwijderd, is de schone olie zwaartekracht-gevoed terug bij het oliecarter motor. Voor hydraulische toepassingen zoals boogwerkers omvat het systeem een eigen elektrisch aangedreven pomp om olie-verkeer te voorzien via het reinigingssysteem en terug naar de hydrauliektank.

 

Waarom is 1 micron filtratie belangrijk?

Deeltjes onder één micron in grootte zal geen schurende gevolgen in de motor of de hydraulische olie hebben. De meeste kwaliteit motor en hydraulische oliën zal vaste besmettingen houden tot 4 micron (zoals slib) in suspensie.

 

Het gevaar is echter dat kleinere deeltjes zal combineren, uitvallen van schorsing en in het oliecarter motor verzamelen. Dit resulteert een aanzienlijke daling van de prestaties in de motor en het hydraulische systeem.

 

Financieel

Voorbeeld kostenanalyse

Systeem

Motor met standard oliefiltratie

Motor met OilLife oliefiltratie

Operationele besparing per jaar

Service interval (uren)

400

1,600

 
 

£2,350.00

£658.00

£1,692.00

* Cijfers zijn alleen voor leiding.

Veronderstellingen

1. 1,000kVa generator
2. Running 3.000 uren per jaar
3. 180 liter olie
4. Industrie gemiddelde arbeid, olie en filter prijzen

 

Concurrerende vergelijking

TS4U's OilLife Bypass oliefilter verwijdert ten minste 98,4% van de vaste vervuilingen tot 1 micron in één poging. OilLife voorkomt de vorming van de zuren die het vermogen van olie om te smeren, afdichten en koelen van de motor belemmeren. De dubbele werking van filtratie en de verdamping van een dun laagje is vijfmaal effectiever dan een andere diffuser plaat ontwerpen. OilLife is een veelzijdige en effectieve oplossing voor het gebruik in een breed scala aan toepassingen, waaronder de transmissie vloeistoffen, hydraulische olie, compressor en motorolie.

 

Voordelen van OilLife

- Grotere kostenbesparing - lagere kosten per eenheid, een lager verbruik in filter media en 2 stadium desinvesteringsproces.
- Geschikt voor een breed scala aan een hoge en een gemiddelde toerental.
- Voor gebruik met meerdere applicaties.

 

Verdampingsproces

- Unieke dunne laagjesverdampingskamer design.
- Verwarmingselement.
- Dunne laagjes verdamping effect verwijdert water, dieselbrandstof (lichte koolwaterstoffen) en zwaveldioxide/ trioxide.

 

Filtratieproces

- Lange-streng, ongebleekt, onbewerkt katoen.
- Stevige vervuilingen gefilterd tot 1 micron.
- Langzame debiet (40 liter per uur) om vaste besmettingen te behouden en laat chemische reactie met katoen (zuur retentie) toe.
- Voorkomt opbouw van slib.

 

Alternatieve systemen

Centrifuge modellen zijn gedeeltelijk effectief in het verwijderen van sub 5-micron vervuilingen

- De meeste alternatieve bypass-systemen zijn specifieke toepassingen.
- Hogere kosten en tot zes stadium desinvesteringsproces.
- Alternatieve modellen omvatten een lager toepassingsgebied.

 

Specificaties

 

OP15  

OP80  

OP100

Max. motor hp (gids)

150

800

1000

Max. olie capaciteiten liter (motors)

15

80

200

Max. olie capaciteiten liter VK (motor)

3

18

44

Max. olie capaciteiten liter VS (motor)

4

21

53

Max. olie capaciteiten liter (hydraulisch)

200

2000

3000

Max. olie capaciteiten liter VK (hydraulisch)      

11

441

661

Max. olie capaciteiten liter VS (hydraulisch)

15

500

1000

Debiet liters per uur

40

40

40

Debiet liters VK per uur

9

9

9

Debiet liters VS per uur

11

11

11

Actuele tekening (amps)

     

12 VDC

12.5

12.5

12.5

24 VDC

6.25

6.25

6.25

110 VDC

1.36

1.36

1.36

220 VDC

0.68

0.68

0.68


OP15 OilLife Bypass Oil Filter systeem

TS4U's OilLife OP15 Bypass Oil Filter is een soort loop filtersysteem dat smeringen van de motor verbetert, beter dan de mogelijkheden van de traditionele oliefilters. 


OP80 OilLife Bypass Oil Filter systeem

De OilLife OP80 Bypass Oil Filter is een soort lus filtersysteem dat smering van de motor zal verbeteren.


OP100 OilLife Bypass Oil Filter systeem

TS4U's OilLife OP100 Bypass Oil Filters is een soort lus filtersysteem dat de smering van de motor verbetert.


Locatie

Azewijnseweg 12

4214 KC Vuren

Contact

Telefoon: +31 (0) 183 201049

GSM: +31 (0) 6 2465 4653

Kvk nummer : 66197996

BTW nummer : NL189351056B01

Bank NL25 INGB 0007336068