+31 (0) 183 201049

Menu

Luchtstarters

Luchtstartsysteem

TS4U biedt een groot aantal luchtstartmotoren, maar ook op maat gemaakte systemen, waaronder compressoren, ontvangers en bedieningspanelen. Wij bieden zelfs een volledige installatie en indienststelling service. Veel klanten kiezen een luchtstartsysteem omdat dit een acceptabel en krachtige methode is om een motor te starten. Het is zelfs mogelijk om uw bestaande luchttoevoer te gebruiken, hierdoor bespaart u kosten door de grootte van de luchttanks waar ruimte beperkt is te minimaliseren.
Hoe werken de luchtstartmotoren?

De turbine werkt doordat een stroom van perslucht om de behuizing van het apparaat binnendringt en wordt geleid door inlaatmondstukken die tegen een primair turbinewiel slaat. Met de botsing met het primaire wiel wordt de luchtsnelheid overgedragen waardoor het wiel draait op een zeer hoge snelheid. Dit effect wordt herhaald als de lucht het eerste wiel verlaat en slaat elk daaropvolgende wielen, uiteindelijk bereikt het een snelheid van 25-40.00 RPM. Deze snelheid wordt verminderd met ongeveer 10:1 in een planetaire tandwielkast die tegenover de turbine mechanisme zit.


Voordelen van het luchtstartsysteem

 - Een gegarandeerde start: gegarandeerd elke dieselmotor tot 150 liter starten. TS4U’s luchtstarters werken bij een druk van 3 tot 30 bar, zodat ze flexibel genoeg zijn voor elke toepassing, met de mogelijkheid van het gebruik van een bestaande motor.
- Onder alle omstandigheden: een gietijzeren behuizing en een aluminium onderdelen betekent dat de TS4U’s lucht startmotoren zeer goed bestand zijn tegen corrosie waardoor ze gemaakt zijn voor de scheepvaart en aan de buitengaatse toepassingen.
- Weinig onderhoud: het is ontwikkeld om het eenvoudig te installeren, ‘fit-and-forget’ oplossing. Jetstream startmotoren zijn veerkrachtig tegen slijtage en beschadiging, ze hoeven geen smering. Ze zijn volledig onderhoudsvrij.
- Veilig in gevaarlijke gebieden: TS4U’s pre-engaged hydraulische starters voldoen aan de ATEX-richtlijnen voor zowel gas en stof omgevingen zoals bij de kust, marine en de mijnbouw.

 

ATEX goedgekeurd

TS4U’s lucht startmotoren zijn volledig ATEX goedgekeurd, dit betekent dat ze gebruikt kunne worden in een explosiegevaarlijke omgeving. Dit wordt bereikt door het aanbieden van twee belangrijke technische voordelen:

- Gietijzeren constructie: de buitenste omhulsels van TS4U’s lucht startmotoren zijn gemaakt van gietijzer, geen aluminium. Een aluminium mantel mag niet worden gebruikt in gevaarlijke omgevingen vanwege het risico van een termiet reactie.
- TS4U lucht startmotoren zijn ‘pre-engaged’: dit betekent dat de startmotor zal wachten tot het rondsel bezig is met het kroonwiel voor het draaien en het starten van de motor. Dit roeit de kans op vonken uit die worden geproduceerd door traditionele inertia starters.


Jetstream 4 startmotor

Korter dan de pre-engaged tegenhanger, kunnen de Jetstream 4 inertia startmotoren worden gemonteerd waar de ruimte is boven pari. Om de ruimte nog meer te verminderen, als starter oriëntatie geen optie is, kan een afgelegen relaisklep worden gebruikt in plaats van de starters geïntegreerde relaisklep. De Jetstream 4...


Jetstream 5 luchtstartmotor

Jetstream 5 is een uiterst veerkrachtige luchtstartmotor die geschikt is voor motoren tot 80 liter. De Jetstream 5 is gemaakt van hoogwaardige materialen om slijtage en beschadiging te voorkomen. Dit maakt het ook ideaal voor marine en offshore toepassingen.

 

De Jetstream 5 is ook ATEX gekeurd. Hierdoor ...


Gereviseerde luchtstarters

TS4U kan een Reman startmotor leveren in slechts enkele dagen in plaats van weken. Dankzij een grote voorraad hebben we toegang tot meer dan 3.500 Reman luchtstarters dat alle belangrijke merken en modellen heeft, inclusief:

- Ingersoll Rand

- TDI

- Austart

- Pow - R - Quik

Air starters...


Luchtstartsystemen

TS4U biedt complete luchtstartersystemen zoals luchtstarters, compressoren, luchtontvangers, bedieningspanelen en (indien nodig) installeert TS4U het en plaatst het systeem op de site (inclusief alle leidingen).


Locatie

Azewijnseweg 12

4214 KC Vuren

Contact

Telefoon: +31 (0) 183 201049

GSM: +31 (0) 6 2465 4653

Kvk nummer : 66197996

BTW nummer : NL189351056B01

Bank NL25 INGB 0007336068