+31 (0) 183 201049

Menu

Inertia starters

TS4U 's Inertia starters zijn een beproefde methode in de wereld van het starten van de motor. Ze zijn de perfecte keuze voor het starten van de motoren in niet-gevaarlijke gebieden en worden veel gebruikt op pompen, compressoren, lieren, industriële voertuigen en generatorsets.
Hoe werken Inertia starters?

Inertia starters werken door het draaien van een rondsel en bewegen voorwaarts door middel van centrifugale kracht in de richting van het kroonwiel. Als het blijft draaien, vergrendelen de tanden van het rondsel het kroonwiel en de startmotor.

Een belangrijk voordeel van Inertia starters is dat ze automatisch uitschakelen wanneer de motor is gestart. Dit voorkomt snelheidsoverschrijding van de starter, dit kan schadelijk en kostbaar zijn.

 

De voordelen van Inertia starters

Inertia starters hebben verschillende kenmerken waardoor ze beter geschikt zijn dan pre-actieve starters voor sommige toepassingen:

- Grootte: Inertia starters profiteren van kleinere equivalenten; ze zijn goed geschikt voor kleinere motoren en baaien waar ruimte een belangrijke overweging is.
- Relaisoptie afstandsbediening: om het ruimte omhulsel nog meer te verminderen, als starter oriëntatie geen optie is, kan een afgelegen relaisklep gebruikt worden in plaats van de starter geïntegreerde relaisklep.
- Vermogen: Inertia starters beschikken over een betere gewicht-koppel verhouding dan andere soorten startmotoren. Ze zijn lichter dan andere startmotoren met een vergelijkbare slinger koppel capaciteit.
- Eenvoud: TS4U’s Inertia starters zijn ontwikkeld om het eenvoudig te installeren, fit-and-forget systeem, en bespaart u kosten op zowel de installatie als het onderhoud.
- Ruigheid: de ruige gietijzeren constructie van onze Inertia starters maakt ze ideaal voor moeilijke en veeleisende omgevingen. Afhankelijk van het model zijn ze gecertificeerd voor temperaturen tussen -30 ° C en + 80 ° C en zijn goedgekeurd voor gebruik in zout water omgevingen.
- Veiligheid: TS4U's Inertia starters kunnen worden voorzien van beryllium-koperen tandwielen om de vonk risico te verminderen als de starter zich bezighoudt met de motor kroonwiel.

 

Verschillende typen Inertia starters

TS4U biedt drie reeksen van Inertia starters: lucht (pneumatisch), hydraulische en veren:

- Lucht (pneumatische) starters kunnen worden gebruikt voor motoren tot 150 liter. Zij bieden het gemak van aansluiting op de bestaande perslucht in een gebouw, voertuig of vaartuig. TS4U 's luchtstarters worden verkocht onder de merknaam Jetstream.
- Hydraulische starters kunnen worden gebruikt voor motoren tot 80 liter. Ze worden veel gebruikt in de scheepvaart en kust- platforms waar de hydraulische systemen al op hun plaats staan.
- Veer starters zijn zeer geschikt voor kleinere motoren tot 18 liter. Hun belangrijkste voordeel is hun totale onafhankelijkheid en eenvoud. Ze vereisen geen externe energiebron (de energie wordt opgeslagen in een veer die handmatig is gewikkeld) en is de meest betrouwbare vorm van het starten van de motor.

 

Kiezen tussen verschillende Inertia starters

TS4U - biedt een brede reeks van Inertia starters en montage opties. De eenvoudigste manier om te kiezen tussen hen is om een ​​van onze ingenieurs voor advies bellen. Zij zullen in staat zijn om u te begeleiden naar het ideale systeem voor uw toepassing.

Voordat u ons spreekt, zou het nuttig zijn om zoveel mogelijk informatie bij de hand te hebben, zoals:

- Motor merk en model
- Vliegwiel gegevens (aantal tanden, toonhoogte, enz.)
- Montage gegevens (ruimte voor starter ' neus ‘, starter oriëntatie, enz.)
- Prestatie (aantal opeenvolgende startpogingen, de lengte van start pogingen, oplaadtijd, enz.)
- Toepassing (kust, marine, aak, olie & gas, voertuig, explosieve atmosfeer, enz.)
- Aantal motor krukken in een bepaalde tijd


Jetstream 4 startmotor

Korter dan de pre-engaged tegenhanger, kunnen de Jetstream 4 inertia startmotoren worden gemonteerd waar de ruimte is boven pari. Om de ruimte nog meer te verminderen, als starter oriëntatie geen optie is, kan een afgelegen relaisklep worden gebruikt in plaats van de starters geïntegreerde relaisklep. De Jetstream 4...


De M serie startmotor

M10 hydraulische startmotor

De M10 hydraulische startmotor is de kleinste startmotor in de reeks. Geschikt voor motoren met maximaal 3 liter kan er een maximaal koppel van 30 Nm geproduceerd worden bij 3000 psi (207bar). De M10 is ook volledig van gietijzer (met inbegrip van de flens en rondsel huisve...


Locatie

Azewijnseweg 12

4214 KC Vuren

Contact

Telefoon: +31 (0) 183 201049

GSM: +31 (0) 6 2465 4653

Kvk nummer : 66197996

BTW nummer : NL189351056B01

Bank NL25 INGB 0007336068